HangmásHangmás

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív szinpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szônyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben fölfedezhetô a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs rock is. Elsô koncertjeiktôl kezdve jellemzô rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumját Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvô közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott. Elsô videoklipjük, mely a We are modern című dalhoz készült, hamar fölkapaszkodott a Magyar MTV Top50 Selection ötödik helyére. A We are modern-t a francia Transmusicales Festival is fölfedezte magának, ahol a zenekar 2008 decemberében játszott. A dal a fesztivál egyik hivatalos slágerévé is vált, ami több helyi TV és rádiómegjelenést is eredményezett. A zenekar a francia fellépések mellett több külföldi fesztiválon is szerepelt, Bécsben és a környezô országokban rendszeresen megfordulnak.

2008 októberében befejezték második videoklipjüket is a Copy-Paste dalhoz, amit Prágában mindössze egy éjszaka alatt forgattak Simon Safranek cseh rendezô és videoművész irányítása alatt, aki elsô klipjük alkotója is volt egyben.

2009 októberében jelenik meg második lemezük “Valaki Ma Este Megsérülhet címmel.

Tagok:
Minda Endre – ének
Molnár Kata – szinti effektek
Pogár László – gitár
Kabai Gergely – basszusgitár
Török Gergely – dobok
Paul Schiessler - gitár

 

 

HONLAP


FOTÓK


Hangmás
Hangmás
Hangmás
Hangmás
Hangmás

Forrás: dalok.hu/hangmas

VIDEÓ


FELVÉTELEK