Maszkura És A TücsökrajMaszkura És A Tücsökraj

A 2007. óta működő „Maszkura és a Tücsökraj” zenekar fennállásának néhány éve alatt jutott el az underground kocsmákból a fesztivál színpadokra és vált a magyar alternatív zene egyik legérdekesebb színfoltjává. Az énekes, harmonikás Maszkura nótás ízű, mulatozós, csúfos, kesergős dalai a képzett és sokoldalú zenekarral mai, modern hangzással szólalnak meg, keverve hip-hop –ot, funk –ot, csárdást, latin és elektronikus zenei ritmusokat.

Maszkura (Bíró Szabolcs) 2005-ben költözött szülővárosából, Marosvásárhelyről Budapestre, ahol helyi zenészekkel alapította meg zenekarát, a Maszkura és a Tücsökrajt. A kitartó demózással és klubozással töltött első időszak után 2009-ben jelent meg nagylemezük, a – még enyhén jazz-es világú - „Szégyentelen”, aminek megjelenése után hirtelen megnyílt a világ a zenekar számára, és az egyre nagyobb közönség és a felvételeket játszó rádiók segítségével egyre több fesztiválon tűntek fel.
2010-ben jelent meg második nagylemezük, a „Kérlek így szeress” olyan ismert dalokkal, mint a „Tiszta gyümölcs”, a „Pál Ilonka”, vagy a „Tulipán” Egy évvel később készült el első kislemezük, amelyen saját dalaikat dolgozták fel, gondolták újra. A „Pesti nők” EP és főleg a címadó dal hamar népszerűvé vált a közönség és a rádiók körében, így sokan ez által ismerték meg zenéjüket.
A 2012-es év két nagy eseményt is hozott a Tücsökraj életében. Májusban látott napvilágot harmadik nagylemezük, a „Sztárzseni”, amelyet egy öt állomásos erdélyi turnén, majd egy budapesti nagy koncerten mutattak be. 2013-ban a zenekar azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy készítsék el a 6 állomásos Utcazene Fesztivál hivatalos dalát. Mivel Maszkura közel két évig utcazenészként élt Pestre költözése után, különleges jelentőséggel bírt ez a feladat és maga, a dal, amelyet az utcazenélés személyes élményei ihlettek. A két verzióban felvett „Utcadal” egy maxi lemezen jelent meg 2013 márciusában.

Tagok:
Maszkura – ének, harmonika
Boros Gábor – bőgő
Földesi Attila – dob
Kertész Csaba – gitár
Laky Franz – billentyűs hangszerek

Lemezek:
Szégyentelen (2009)
Kérlek így szeress (2010)
Pesti nők (ep) (2011)
Sztárzseni (2012)
Utcadal (2013)

 

HONLAP


FOTÓK


Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj
Maszkura És A Tücsökraj

VIDEÓ


FELVÉTELEK