ÓriásÓriás

Az Óriás valamikor 2005 vége felé alakulhatott, de ekkor még csak ilyen heti egyszeri örömzenélésnek lehetett nevezni, ahol az ex-annabarbis Örményi Ákos(basszusgitár) és Egyedi Péter (gitárének), valamint az akkor még Kispál és a Borzos Mike Zwecker (dobok) jókat hangoskodott.
2006 márciustól már Hortobágyi Lacival, az Isten Háta Mögött nevű kult-behatárolhatatlan-metál zenei egyesülés jazzdobosával próbált az Óriás.
2007 márciusában László sajnos Írországba utazott, de Nagy Dávidnak (Sun Workshop, Solingroove) tetszett a dolog, így beszállt, és elkezdte ütni.
Õszre elkészült az elsõ 5 számos bemutatkozó, amelyet igen pozitívan fogadott mind az underground sajtó, mind a közönség. A Quimbyval turnáztak, aKiscsillag formáció előzenekara voltak.
2008 decemberében jelent meg első CD-jük Jön címmel. 
2009 decemberében Hortobágyi újra csatlakozott az Óriáshoz, de ezúttal billentyűs hangszereken. 2010 januárjában A nagynövásűek képviselhették magyarországot a groeningeni Eurosonic fesztiválon, majd egy kislemezt adtak ki Az egyikben ott címmel.
A maxi két dalt tartalmazott, valamint a cimadó dalra készült ötletes videoklipet, ami kutyaszemszögből mutatja be az Óriás-létet. A nyári tömött fesztiválszezon után pedig megjelent a Példák Hullámokra című album.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás
Óriás

Forrás: dalok.hu/orias

VIDEÓ


FELVÉTELEK