Török Ádám És A Mini


Török Ádám És A Mini
Török Ádám és zenésztársai, a MINI zenekar novemberi, svájci turnéjukat követően a repülőtérről szinte azonnal a TOM-TOM stúdióba hajtottak, hogy megkezdjék új albumuk felvételeit. A lemez a január 29-i szuperekoncerten jelent meg. A vadonatúj dalokról maga a főhős, Török Ádám mesél:
Az album címe: Éjszakai harcos. Hasonló jellegű lemezt nem csináltunk 1999 óta. Készült ugyan stúdió anyag, de az inkább intsrumentális, progresszív rock volt. Ez talán egy olyan lemez, amely a Mini egész pályafutásába enged bepillantást. Igazi, hamisítatlan Mini stílus. 11 új nóta van rajta. Bár az az igazság, hogy három dal valaha szerepelt a Mini repertoárjában, most azonban alaposan átalakítottuk őket. Ezek eddig még soha nem jelentek meg CD-n. Én a ‘90-es években majd az összes régi nótámat felraktam CD-re. Vagy a RABB-bal vagy a Minivel újra feldolgoztuk őket. Most egy kicsit groove-osítottuk őket, tehát tettünk alájuk különböző dobgépeket, effekteket és így feldolgoztunk e három régi számot. De ez így teljesen új hangzás, habár szerintem nagyon jó nóták voltak régen is. Kicsit progresszív rock dalok. A többi nyolc szám teljesen új, az elmúlt egy évben születtek. Újdonság, hogy két dal nem a zenekartól származik. Kiadónk, a NarRator Records javaslatára fiatal, tehetséges szerzők dalait hallgattuk meg, s kettőt kiválasztottunk, hogy tovább frissítsük a Mini hangzását. A jellegzetes Mini muzsikálás persze nem marad el, a rythm and blues és a progrock keveréke ez a lemez is, hatalmas fuvola és zongoraszólókkal!
Tracklista: Éjszakai harcos / A zene él tovább / Fehér éjszaka / Rakétaember / Hang és jel / SMS szerelem / Idő is kell több szerelemhez / Armenia 2 / A zene jó, a zene kincs / Bluesidők jönnek megint / Messze ide Mexico
A Zenészek: Török Ádám (fuvola, ének), Németh Károly (Roland billentyűs hangszerek), Köves Miklós (dobok), Paróczai Attila (basszusgitár, vokál)
A felvételek a Tom-Tom Stúdióban készültek 2004 decemberében.
Hangmérnök: Farkas László
Producer: Török Ádám és Németh Károly
 
 

 

HONLAP


FOTÓK


Török Ádám És A Mini
Török Ádám És A Mini
Török Ádám És A Mini
Török Ádám És A Mini
Török Ádám És A Mini
Török Ádám És A Mini

VIDEÓ


FELVÉTELEK